keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Fuksivuoteni TTYllä

Fuksivuosi TTYllä on ollut ehdottomasti elämäni parhaita vuosia. Muistan jännittäneeni lukuvuoden alkua ihan hirveästi, ja odotin myös paljon biotekniikan opintojen alkua. Sinä, joka olet TTYlle menossa, älä suotta pelkää! Meidät fuksit otettiin vastaan tosi hyvin, eikä ensimmäisistä viikoista ohjelmaa puuttunut (eikä olisi loppuvuodenkaan viikoista). Erilaisia tutustumistapahtumia ja bileitä riitti, ja aktiiviselle löytyy kyllä varmasti tarpeeksi puuhaa. Oli fuksiwunderunde, teekkariristeily ja kaikenmoisia tapahtumia, joita ei tahdo enää edes muistaa.

Labrakurssilla mm. analysoitiin EKG:ta
Itse opiskelut ovat ensimmäisenä vuonna kovin teoriapainotteisia, kuten arvata saattaa. Valopilkkuna kylläkin bioteknologian opiskelijoiden kanssa käytävä labrakurssi, jossa pääsi ihan oikeasti tekemään asioita. Selkkareiden kirjoittaminen oli myös hyvin opettavaista, vaikkei selkkareiden kirjoittaminen välttämättä sieltä kivoimmasta päästä ole ;)
Biotekniikasta sen verran, että Tampereella voi valita kandivaiheen pääaineeksi joko biolääketieteen tekniikan tai bio- ja ympäristötekniikan. Tällä valinnalla on jo merkitystä opiskelun sisällön kannalta. Diplomivaiheessa mahdollisia pääaineita ovat bioengineering (ympäristöpuolen pääaine), biomittaukset- ja kuvantaminen tai kudosteknologia (joka tuntuu olevan opiskelijoiden keskuudessa suosittu). Mielenkiintoisia juttuja, ellei satu olemaan tällainen eri unelmaan fiksoitunut heppu!
 Syksy oli täynnä monenlaisia sitsejä ja vuosijuhlia, välillä pääsi sitsaamaan ja välillä tuli nakkeiltua. Aina oli hauskaa.


Railakkaan syksyn jälkeen oli joululoma, jolloin itse jo vähän starttailin lukuja. Talvella teekkarit valmistautuivat kyykän MM-kisoihin, josta en itsekään malttanut olla pois. MM-mestaruus jäi kyllä jonnekin tosi kauas, sillä karsintalohkossamme hävisimme kaksi peliä ja voitimme yhden (koska vastustaja ei koskaan saapunut paikalle).


Kevät tuli yliopistoelämän kannalta vietettyä aika hiljaisesti, yksinkertaisesti lukujen takia. Välillä harmitti kaikki tapahtumat mitkä missasi, mutta lukeminen tuntui vaan niin tärkeältä. Tampereella teekkarit viettävät kaksiviikkoisen vapun, mutta itse tulin osallistuneeksi vain vappupäivän meininkeihin. Tosin juhlittua tuli koko kahden viikon edestä. Koko vuoden kohokohta oli ehdottomasti teekkarikaste Tammerkoskessa. Nyt voin ylpeänä kantaa teekkarilakkiani. Vesi oli kylmää, mutta muisto on lämmin.


 Vapun jälkeen elo TTYllä on hiljennyt, ja on tullut suoriteltua tenttejä alta pois. Vielä olisi yksi fysiikan tentti, ja fuksivuosi opintopisteineen on paketissa.
Jos tänne koskaan eksyy DI-opintoja pohtiva tai TTY:tä miettivä, suosittelen opinnoista kiinnostuneille ehdoitta! Biotekniikka on aiheena kiinnostava, ja työmahdollisuudet paremmat kuin yleisesti luullaan.

- H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti