lauantai 22. elokuuta 2015

Tampere

Koska olen omistanut kokonaisia postauksia uudelle kotikaupungille, jonka hädin tuskin tunnen, on minun omistettava postaus myös kotikotikaupungilleni. Osaksi myös siksi, että kotikaupunkikaiho iski viimeistä kertaa ennen koulun alkua junassa istuessani...
Ehdin asua Tampereella niin kauan kuin muistan, eli noin 16 vuotta, joten voin hyvillä mielin sanoa asuneeni siellä aina.


Vuoden opiskelijaelämää viettäneenä Tampereella on kaupunki auennut vähän eri tavalla. Opiskelijana Tampereella on tosi siistiä! Ihan ensiksi opiskelija-asuntoja on paljon ja kaikki sellaisen varmasti saavat! Näin Kuopion touhuun verraten... Asunnot ovat myös pääosin tosi hyväkuntoisia ja vuokra ei ole kallis. Bussikorttikin on kohtuuhintainen ja yhteydet ovat mainiot. Ei siis haittaa asua Hervannassa vaikka asiaa olisi kaupunkiin päivittäin. 


Äsken kävelin kaupungilla ihmetellen, miksi kaduilla on ihmisiä tungokseksi asti (osalla vielä tölkki kädessä), ja muistin - Blockfest-viikonloppu! Ja Blockfest ei todellakaan ole ainoa kesätapahtuma Tampereella. Tekeminen ei Tampereellakaan lopu kesällä kesken; on kukkaisviikkoa, ravintolapäivää, ruokafestivaalia, musafestareita...


Olen monen suusta kuullut, että Manse on Suomen paras kaupunki (eriäviäkin mielipiteitä on, muutenhan kaikki asuisivat Tampereella :D ). En ihmettele yhtään, kaupunki on oikean kaupungin kokoinen, ja historiaa Tampereella riittää! Kyseessä on siis persoonallinen kaupunki, eikä vain ihmisten keskittymä.



Miksi sitten muutan pois? Välillä on hyvä lähteä ja avata sydämensä uusille paikoille. En halua jumittua. Olisihan opiskelu Tampereella tarkoittanut kuutta vuotta lisää samoja kulmia. Pisterajojen miettiminen ei ollut syy lähteä. Mietin pitkään lähtemistä Turkuun, mutta päädyin Kuopioon. Ehkä osittain pisterajojen takia, mutta myös Kuopiosta kuulemani hyvän takia. Joka tapauksessa olen nyt tässä - junassa kohti Savoa.


Joten hei hei Tampere, oli kiva olla ja ehkä palaan joskus taas luoksesi, kukaties.


Lopuksi vielä matkailuvinkki; kuuluisa Pyynikin näkötorni ja munkkikahvilan munkki, joka on aina vaan parasta munkkia mitä olen koskaan syönyt. Jos käyt turistina Tampereella, niin suosittelen käymään näkötornilla munkkien, ja jos ei niiden, niin maisemien takia.


- H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti