sunnuntai 30. elokuuta 2015

Viimeinen lomaviikonloppu

Vähän päälle viikko on nyt tullut Kuopiossa jo vietettyä, ja muutaman itsekseenolopäivän jälkeen tuntui mahtavalta saada vieraita viikonlopuksi! Perjantaina yökylässä kävi ystäväni, ja lauantaina toinenkin. Sopivasti sattui vielä Kuopio juhlii -tapahtuma, ja riitti kierreltävää ja nähtävää
Perjantaina käytiin tsekkaamassa muumipannarikahvila, josta kyllä sai täyttävimmät pannukakut ikinä! Kuopion museoonkin oli sopivasti ilmainen sisäänpääsy, joten tulihan sitäkin käytyä ihmettelemässä. Illan ohjelmana oli taas laittaa ruokaa ja vaihtaa kuulumista viinilasillisten kera. Oli aivan huisia!


Launtaina sain uuden vieraan edellisen lähtiessä, ja sattuipa vielä hyvä sää mennä syömään torille katuruokatapahtumaan. Ystäväni hehkutti Mortonia siihen malliin, että uskaltauduimme parinkymmenen metrin jonon jatkeeksi. Valitsin itselleni burgerin sinihomemascarponella ja voi juku se oli hyvää heti ekasta puraisusta asti! Ja yhteen puraisuun se jäi...

Ehdimme myöhemmin sammuttaa nälän Haraldin katuruoalla, burgerista en ehtinyt ottaa kuvaa :(
 Olen ollut kymmenisen vuotta pähkinälle allerginen niin, että pienestä määrästä seuraa anafylaksia. Kertaakaan ei kymmeneen vuoteen ollut oireita, kun pähkinäähän on tosi helppo välttää! Alkoipa sitten yhtäkkiä huuli turvota, suussa kihelmöidä ja kurkkua kuivata ja kutittaa. Riensin varmistaakseni kysymään myyjältä että oliko hampparissa pähkinää, ja olihan siinä :-----) Missään ei ollut ollut mitään mainintaa. Maidottomuudet ym. oli kyllä selvästi esillä, mutta noin pahasta allergeenista ei ollut mitään mainintaa. Ymmärtäisin kyllä, jos kyseessä olisi joku pistaasileivos tai joku, mutta burgeri!

Loppujen lopuksi istuin pari tuntia KYS:ssä valvottavana, paheneeko reaktio siihen asti että adrenaliinia tarvitsee pistää. Ei onneksi tarvinnut, mutta turvoksissa kurkku oli kyllä jonkun aikaa, ja olo heikko. Tosi kiva reissu, ystävä kylässä ja heti se ensimmäinen ruokakoju pilaa koko kierroksen ilon.
Onneksi ilta kääntyi taas parhain päin - hyvän ruoan, viinilasin ja saunan ääreen! Pähkinäseikkailu on nyt vaan hyvä tarina kertoa. Kyllähän sitä aina pelästyy, mutta onneksi syömisen tajusi lopettaa heti kun tuli pieniäkään oireita. Reissu KYS:iin on kuitenkin vain yksi miinus muuten niin huikean viikonlopun ohella. Tulipahan tutustuttua lääkärin työhön potilaan pediltä, eli otetaan tämä vaikka vaan oppimisen kannalta.


Nyt on kuitenkin kiitollinen olo - kun kämpässä on ollut vieraita, naurua ja ihania illallisia, siitä tulee koti.

- H

4 kommenttia:

  1. Huhhuh. Aikamoinen seikkailu yhden purilaisen takia :O Ei tosiaan ekana tule mieleen, että hampparissa olisi pähkinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Pitää varmaan tästä lähtien kysyä kaikkialla kahvikaupasta kalatiskille että "Onko pähkinää?". Kyllä tuo allerginen reaktio aina pelästyttää myös, ja jos tarpeeksi ehtisi syömään niin onhan se sitten myös henkeä uhkaava.

      Poista
  2. Aika jännä ettei ollut hampparissa mainintaa että sisältää pähkinää :o pähkinä kuitenkin voi olla joillekin ihan tosi paha eikä sitä nyt ekana ajattele että onkohan tässä purilaisessa pähkinää vai ei...
    Laitoitko palautetta ravintolalle? Ei sillä että pitäisi olla ilkeä ja valittaa vaan että osaavat ens kerralla ottaa huomioon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä samaa ihmettelin kanssa :D Eipä nyt ainakaan hirveästi tarvitse itseään hävetä, etteikö olisi onnistunut välttelemään pähkinää. Tämä nyt oli kuitenkin aika rare case.
      Laitoin kyllä palautetta kun harmitti niin paljon, ja sain kyllä hampparista rahat takaisin :D

      Poista