keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Mitä teen kesällä?

Kesäsuunnitelmia piti alkaa väsäämään jo hyvissä ajoin ennen maaliskuuta mikäli halusi saada jotain mieluista tekemistä kesäksi. Aiemmat kesät olen paistellut purilaisia Hesburgerissa, mutta nyt ajattelin keksiä jotain enemmän omaan alaan liittyvää.
Hyvinpä minua lykästikin, sillä pääsin tekemään syventävää opinnäytetyötä juuri siihen tutkimusryhmään mihin halusinkin, joten tiedossa on mielenkiintoiset syvärit ja hyödyllistä tekemistä kesäksi!


Mikä sitten on syventävä opinnäytetyö?

Syventävä opinnäytetyö on vähän niinkuin lääkiksen gradu. Opintopisteitä syväreistä saa 20-25 kpl. Se pitää olla tehtynä valmistumiseen mennessä, muuta ajankohtaa suorittamiselle ei ole asetettu. Toiset tekevät sen ekan vuoden jälkeen, toiset kutosella. Syväri voi olla kirjallisuuskatsaus, tutkimusraportti tai vaikkapa tutkimusartikkeli jos lykästää ja haluaa kunnolla panostaa! Jokaiseen syventävään opinnäytetyöhön kuuluu myös tutkimussuunnitelma ja kypsyysnäyte.

Itsellä syväreiden tekoon liittyy rutkasti käytännön hommia, ja tutkimusta tehdään koe-eläimillä. Ennen kuin saa tehdä toimenpiteitä, täytyy EU:n määräysten mukaan olla suoritettuna koe-eläinkurssi, jonka tentti on itsellä edessä juuri ennen MENDOn tenttiä. Koe-eläinkurssin käytännön osuuksissa pääsin mm. intuboimaan possun ja antamaan subkutaaneja ja intramuskulaarisia pistoksia, mikä oli tosi siistiä prekliinikon mielestä! Possun intuboiminen oli itselle sellainen valaistumisen hetki että muisti taas miksi on niin siistiä olla lääkiksessä, kyseinen homma on ihmiselle sitten kolmosella edessä.
Nyt pitäisi alkaa kiiren vilkkaa kirjoittaa tutkimussuunnitelmaa, ja varsinaisten tutkimushommien jälkeen kesällä voi alkaa kirjoittaa syväriä. Edessä ei siis ole lainkaan aivolomaa, mutta minulle tämä käy vallan mainiosti! Eipä tarvitse ainakaan tenttejä kesällä kuumotella.
Kesä menee siis isoksi osaksi Kuopiossa, mutta tulipahan se viimekin kesänä nähtyä että Kuopio on kesällä ihan loistossaan, joten haitanneeko tuo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti