lauantai 2. tammikuuta 2016

2016 ja uusia tuulia bloggaamisessa?

Onnellista uutta vuotta 2016!

Ilotulituksia Ratinanrannassa vuoden vaihtuessa
Toivottavasti tämä vuosi vie kaikkia lähemmäksi omia unelmiaan ja tuo oivalluksia opiskelun, työn, vapaa-ajan, elämäntapojen tai vaikka ihmissuhteiden saralla.
Itse olen vuoden vaihtuessa herännyt tämän blogin nykytilaan ja miettinyt paljon mitä tälle tehdä. Olen tähän mennessä päättänyt rajata lähestulkoon kaiken vähänkin yksityisen tai henkilökohtaisen sisällön ja painottanut vain lääkikseen lukemista ja lääkisopiskelua. Kenenkään elämä kun ei koostu pelkästä opiskelusta, tällainen bloggaaminen on hirveän yksipuolista ja hankalaa. Jokaisen postauksen ja kuvan kohdalla täytyy miettiä kerronko nyt liikaa itsestäni tai voiko minut tunnistaa tästä tekstistä. Tällainen tyyli ei ole lukijankaan kannalta hirveän kiinnostava, kun yleensä ne arkiset jutut ja ihminen siellä tekstin takana ovat niitä asioita joita itsekin tykkään lukea. 

Ensin mietin, että annan blogin kuivua kasaan koska omasta arjesta bloggaaminen tuntuu vaikealta. Hetken kuitenkin asiaa mietittyäni ajattelin että miksi ihmeessä. Se, että joku voi minut blogistani tunnistaa, ei ole sen kummallisempaa kuin kaikissa some-yhteisössä hilluminen noin ylipäätään. Blogi ei ole sama asia kuin päiväkirja, mutta ei se minun kohdallani tällainen hitaasti päivittyvä huono uutistoimistokaan voi olla! Kokeillaan mihin tämä vie.


Viimeisestä päivityksestä on kulunut jo hurja määrä aikaa, joten lienee paikallaan vähän kertoilla loppuvuodesta. Elinanatomian eli EANin kurssi oli ehdottomasti suurin rutistus loppuvuodesta, ja kurssilla käytiin paljon asiaa todella nopeasti. Käytännössä kaikki sisäelimet ja niiden verisuonitus. Tajusin ensimmäistä kertaa tenttiin lukiessani käyttää pääsykoeaikaista tekniikkaa - istu kirjastossa peppu penkissä ainakin 5 h huvitti tai ei. Toimi! Noin muuten kun lukemiset on vähän rajoittuneet siihen milloin sattuu huvittamaan, eli aika harvaan. Porukkalukeminen toimi myös anatomian tenttiin törkeän hyvin, kun taas pääsykokeisiin lukiessa en tykännyt ryhmäluvusta yhtään. Lukemisesta palkittiin ihan hyvällä arvosanallakin, josta sain hyvää motivaatiota tänä vuonna lisätä lukujani.

Muita kursseja oli lääketieteellisen englannin kurssi, Fysiikkaa lääketiedettä opiskeleville sekä Radiologinen anatomia, jonka harkat olivat ainakin omasta mielestäni tosi hyödyllisiä ja kivoja! Näistä RADA jatkuu vielä keväällä dissektioiden ohessa. Koko tammikuun opiskelut koostuvatkin dissektioista ja RADAsta, joten ainakin anatomian oppeihin saadaan vielä perusteellinen kertaus. Itsellä kun tämä joululoma pihvien kääntelyn parissa on onnistunut nollaamaan aivot! 

- H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti