torstai 28. tammikuuta 2016

48 tuntia lääkisopiskelijan elämää


Nyt tuli tehtyä sellainen maratooni tämän opiskelijapäiväkirjan kanssa, etten taida tällaista postausta ainakaan sataan vuoteen vääntää! Tässä vähän LT1:n arkea tammikuulta.

Maanantai

6:20   Olen nukkunut huonosti, sillä tiedossa on outo aamu ja vaeltaminen paikkaan josta minulla ei ole mitään hajua. Tiedossa on ultraäänitutkimus kerran iskeneen kivun vuoksi. Käyn suihkussa ja puen vaatteet päälle. Väsyttää...

7:35    Seison bussipysäkillä ja nousen bussiin

8:20    Ensi töikseen lääkäri kysäisee "mitäs alaa opiskelet?" ja siitähän se oppitunti sitten lähti. Olin kyllä tosi kiitollinen ja innoissani kun lääkäri jaksoi näyttää minulle kaikki rakenteet ja muita temppuja ultralla. Mitään ihmeellistä ei löytynyt, joten ei ainakaan ole syytä huoleen! Sairaanhoitajakin toivotti minut tulevaisuudessa tervetulleeksi kandeilemaan.


8:50    Ensimmäisen radiologisen anatomian oppitunnin jälkeen on NÄLKÄ ja ryntään Cantsulle aamupalalle. Nälkä oli ehtinyt kyteä niin kauan että tein "pienen" ylilyönnin puuron kanssa... Kaikkea en ihme kyllä jaksanut syödä.

10:00    Toisen radiologisen anatomian oppitunnin aika KYS:llä; TT-kuvia thoraxista ja abdomenin alueelta.


12:10   Istahdan lounaalle Cantsulla, salaattipöytärakkautta

12:38-13:45   Yläkropparääkkiä salilla


14:10   Päätän mennä Torsolaan ja hörppään prodejuoman naamariin. Aloitan lukemalla (kertaamalla) aivojen anatomiaa ja etenen aivohermoihin sekä kallon aukkoihin.

15:40   Kahvia ja banskua evääksi ja iltapäivän edetessä kavereita alkaa ilmaantua paikalle ja hepuli iskee kello viiden aikaan.

18:00   Yliopistolla alkaa D-ilta, jossa keskustellaan hankalista potilaista. Tarjolla oli hyvää ruokaa ja mielenkiintoinen luento.

20:00    Viimein kotona, johan tässä ehti 13 tuntia olla liesussa. Ilta kuluu skypeillessä ja suunnitellen haalarimerkkiä eräitä maaliskuun bileitä varten. En malta lopettaa editointia ja ilta venyy....


22:20    Nälkä pakottaa keittiöön ja syön aina-vaan-niin-ihanaa puuroa! Tuntuu ettei väsy paina silmiä ollenkaan, onneksi huomenna on iltapäivädissektiot!

23:20   Katson kelloa viimeisen kerran.

Tiistai


07:45   Herään, väsyneenä tosin, mutta onneksi ei ole kiire minnekään. Saan syödä taas oman rutiiniaamupalani eilisestä poiketen, puuroa banaanilla ja raejuustolla ja kylkeen inkiväärishotti ja kahvia. Näistä on mun aamut tehty! Ja Hesarista.


10:25    Lähden kävelemään Snellulle, korvissa soi Maroon 5. Lunta sataa niin että ripsarit leviää ja näytän yliopistolla vähintäänkin turpaan saaneelta. Ah, talvi!


11:00-12:00   Valmistelen esitelmääni aivojen verenkierrosta.

12:25   Lounastamista, palsternakka-inkivääri-mantelisosekeittoa, pari siivua leipää ja salaatti kananmunalla.

13:15-15:00   Aiempien dissektiokertojen aiheiden kertailua Torsolassa ja tämänpäiväiseen valmistautumista. Puoli kolmen aikaan alamme pitää ryhmäläisillemme esitelmiä ennalta määrätyistä aiheistamme. Ennen dissektioihin siirtymistä hörppään prodea.

15:00-17:00   Dissektiot

17:30   Aamun virheestä oppineena busseilen kotiin ja hehkuttelen itsekseni edeltäviä dissektioita. Oli niin sairaan mielenkiintoista. Kotona lösähdän sohvalle kuitenkin aika väsyneenä.


18:55    Päivällistän ja pari kaveria tulee istumaan iltaa ja ompelemaan haalarimerkkejä. Ihan hirveää hommaa, mutta huono huumori auttaa.


22:15    Iltapalaksi (taas) puuroa ja omaehtoista lukemista putamenista ja globus palliduksesta :D Iski joku nörttimode päälle.

22:50    ...zzzZ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti