torstai 14. tammikuuta 2016

Piristävä aamushotti

Ei, nyt en puhu tasoittavista vaan itselle uudesta tuttavuudesta, joka on tunkenut itsensä aamurutiineihini. Uusi ystäväni on inkivääri. Inkiväärin kuulee usein tuovan mukanaan terveyshyötyjä, ja kyllä, aiheesta löytyy tietoa muualtakin kuin pseudoravitsemustiedesivuilta. 


Inkiväärin sisältää tulehdusta ja kipua vähentäviä ainesosia, kuten kapsaisiinia, beta-karoteenia, kurkumiinia, salisylaattia sekä kaffeiinihappoa. Inkiväärin sisältämät karvasaineet edistävät ruoansulatusta ja inkivääri on tunnettu matkapahoinvointilääke. Sen sanotaan myös vähentävän turvotuksia ja parantavan verenkiertoa. Kaikista suurin vaikutus kuitenkin inkiväärillä on ruoansulatuksellemme.




Kaupassa inkivääriin törmättyäni päätin ottaa vinkistä vaarin ja kokeilla inkivääriä opiskelijabudjettiin sopivasti. No, mikä olisi hyvä kumppani inkiväärille? Sitruuna tietty. Ajatus tequilan kaltaisesta (ei huolta, tequilaa en vedä aamuisin) mutta hyväätekevästä aamushotista pomppasi mieleeni. Eikä maksa juuri mitään!


Itse puristan pienen viipaleen sitruunaa ja raastan inkivääriä joukkoon. Mukaan sopisi myös minttu ja toki inkivääri ja sitruuna olisivat oiva kaveri ananakselle!
Itse olen huomannut inkiväärin tuovan lämmön tunnetta ja edistävän ruoansulatusta parin viikon rutiinini aikana. Oli se sitten placeboa tai ei, en voi tätä kirpeää aamushottia enää rutiineistani poistaa.

- H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti