Muistin äkkiä kuivakaapissani itävät mung-pavut ja kuivatut linssit. Näistä aineksista sain koottua ikäänkuin lämpimän salaatin. Mung-papujen idätys on muuten törkeän helppoa; ensin papuja liotetaan yön yli kylmässä vedessä minkä jälkeen vesi kaadetaan pois. Tämän jälkeen pavut saavat jäädä hengailemaan samaan purkkiin pimeään esim. kuivakaapin perukoille, minne ne saa unohtaa n. viideksi päiväksi.
Muutoin lempeän makuiset linssit ja mung-pavut maustoin vahvasti valkosipulilla ja pippurilla, uunijuurekset taas kruunasin vuohenjuustonjämillä (Pirkkaa tietty). Vaikka lämpimän salaatin luonne onkin 'kaapin jämät', oli maku kyllä parasta hetkeen! Näinkin voi sattua, sattuman kautta ja epäsuotuisista lähtökohdista päästiin onnistumiseen, herkkuillalliseen!
Tänään olen toipunut kohtuurankasta viikosta ja vielä yritän vielä häätää flunssan viimeisiä rippeitä. Edes Lääkärilehteä en ole avannut. Aamulla kävin tekemässä salitreenin, käsiä, selkää, rintaa ja vatsoja. Päiväunetkin on tullut nukuttua ja levosta nautittua!
- H
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti