maanantai 25. tammikuuta 2016

Kalaa edes kerran viikossa (resepti)

Olen pitkään tapellut sen ajatuksen kanssa, että kalaa tulisi syödä kolme kertaa viikossa. Itselle kun tuo yksikin kerta tuottaa hankaluuksia opiskelijabudjetilla. Täälläpäin törmää lohitarjouksiin HARVOIN, ja kilohinta on poikkeuksetta vähintään 15 €. Vaaleiden kalojen kohdalla hinta taas on jo reilusti yli 20 €, ja turska itselleni ei juuri maistu.
Onneksi eksyin kerran pakastealtaalle ja bongasin kampelan. Olin aikaisemmin maistanut kampelaa Espanjassa, ja muistelin maun olevan hyvin sama kuin muiden vaaleiden kalojen. Kokeiluun siis, edullisen kilohinnan johdosta!


Sitruunainen kampela ja pinaattiperunamuusi (kahdelle)

2 kampelafileetä
sitruunaa
suolaa & pippuria
oliiviöljyä

4 perunaa
kaksi reilua kourallista pinaattia
ruokakermaa
keitinvettä

Heitä perunat puolikkaina kiehuvaan veteen ja keitä n. 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois säästäen kuitenkin pari desiä. Lisää silputtu pinaatti ja survo perunat. Lisää ruokakermaa ja keitinvettä makusi mukaan.
Kampelan paistamiseen pannulla menee vain pari minuuttia, koska kala on niin ohkainen. Mausta kampela ennen paistamista suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Paistoin itse kalan oliiviöljyssä.
Voisin kuvitella myös tillillä maustetun kermaviilin tai sienikastikkeen mainiosti kampelan seuraksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti